Син Каддафі балотуватиметься у президенти Лівії

Син Каддафі балотуватиметься у президенти Лівії

Укрінформ
Син колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам подав заяву на участь у майбутніх президентських виборах, які відбудуться у грудні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"Саїф аль-Іслам Каддафі подав... свою кандидатуру на президентські вибори до офісу Вищої національної виборчої комісії у місті Себха", - йдеться у заяві виборчої комісії Лівії.

У ній сказано, що він виконав «усі необхідні юридичні умови» та що йому також видано реєстраційну картку.

Перші в історії прямі президентські вибори в Лівії, перший раунд яких відбувся 24 грудня, є кульмінацією процесу, започаткованого минулого року Організацією Об’єднаних Націй, що має на меті підвести межу під багаторічним насильством після повстання, яке повалило диктатора Муамера Каддафі у 2011 році.

Лівія відкрила реєстрацію кандидатів на вибори у понеділок. У липні 49-річний Саїф аль-Іслам сказав The New York Times, що планує власне політичне повернення. Він зазначив, що хоче «відновити втрачену єдність» Лівії після десятиліття хаосу та не виключає балотування на посаду президента.

Як повідомлялося, вибори у Лівії планують провести 24 грудня. В ООН сподіваються, що формування нового уряду дозволить покласти край десятилітньому громадянському конфлікту, що почався з повстання проти Муаммара Каддафі 2011 року, яке підтримали країни НАТО. Відтоді країна була епіцентром нестабільності в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-