У США хакери надіслали 100 тисяч спам-листів з електронної пошти ФБР

У США хакери надіслали 100 тисяч спам-листів з електронної пошти ФБР

Укрінформ
Невідомі хакери у п’ятницю розіслали з поштового сервера ФБР щонайменше 100 000 фальшивих листів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NBC News.

Мотиви хакерів невідомі, і незрозуміло, як вони отримали доступ до системи електронної пошти ФБР, заявили у відомстві та в Агентстві кібербезпеки і захисту інфраструктури, відмовившись поділитися більш докладною інформацією.

У доволі дивному повідомленні, що було розіслане адміністраторам сайтів у США, згадується письменник Вінні Троя, який пише про кібербезпеку, а також група кіберзлочинців під назвою «Темний володар». Компанія Трої Night Lion Security опублікувала дослідження про цю групу в січні.

Хакери підписалися від імені групи з виявлення та аналізу кіберзагроз Міністерства внутрішньої безпеки США, якої не існує вже принаймні два роки.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок стало відомо, що американські правоохоронці вилучили з криптовалютних рахунків близько $6 мільйонів, сплачених хакерам REvil як викуп. Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох громадян Росії й України, а також їхніх криптоактивів через участь у зловмисній кібердіяльності REvil.

Минулого тижня Держдепартамент США оголосив про багатомільйонні винагороди за інформацію, яка наведе на керівників пов’язаного з Росією хакерського угруповання DarkSide, що діяло проти США та їхніх союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-