Держдеп пропонує $10 мільйонів винагороди за дані про керівників хакерської мережі REvil

Держдеп пропонує $10 мільйонів винагороди за дані про керівників хакерської мережі REvil

Укрінформ
Уряд США пропонує винагороду до $10 мільйонів за інформацію, яка допоможе знайти та заарештувати керівників хакерської мережі Sodinokibi (відомої ще як REvil), а також до $5 мільйонів за відомості про осіб, які були у змові із хакерським угрупованням.

Про це йдеться в офіційній заяві речника Держдепартаменту США, оприлюдненій у понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Пропонуючи винагороду, Сполучені Штати демонструють свою відданість захисту жертв програм-вимагачів по всьому світу від дій кіберзлочинців»,- зауважили в Держдепартаменті.

Крім того, як підкреслюється в заяві, США таким чином пропонують співпрацю з країнами, які підтримують необхідність притягнення до відповідальності кіберзлочинців.

Читайте також: Російські хакери «злили» у даркнет дані понад мільйона кредиток

У Держдепі нагадали, що угруповання Sodinokibi (REvil) несе відповідальність за інцидент із застосуванням програм-здирників, проти міжнародної компанії-м’ясовиробника JBS Foods. Крім того, хакери Sodinokibi зламали доступ до систем американської ІТ-компанії Kaseya, яка обслуговує додатки й інфраструктуру тисяч малих підприємств і постачальників дистанційних послуг.

Читайте також: Мінфін США ввів санкції за кіберзлочини проти двох громадян - РФ і України

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок стало відомо, що американські правоохоронці вилучили з криптовалютних рахунків близько $6 мільйонів, сплачених хакерам REvil як викуп. Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох громадян Росії й України, а також їхніх криптоактивів через участь у зловмисній кібердіяльності REvil.

Минулого тижня Держдепартамент США оголосив про багатомільйонні винагороди за інформацію, яка наведе на керівників пов’язаного з Росією хакерського угруповання DarkSide, що діяло проти США та їхніх союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-