У Білорусі режим ліквідував одне з найстаріших громадських об'єднань країни

У Білорусі режим ліквідував одне з найстаріших громадських об'єднань країни

Укрінформ
Верховний суд Білорусі ліквідував одне з найстаріших громадських об'єднань "БНФ Адраджэньне".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Суд відбувся 10 листопада за позовом білоруського Мін’юсту щодо ліквідації громадського об’єднання «БНФ «Адраджэньне».

Справу порушили наприкінці липня. Причиною ліквідації білоруські посадовці називають «ненадання необхідних документів від організації».

Громадське об'єднання "БНФ Адраджэньне" створили 1988 року. У 1999 році загальний рух розколовся, у результаті виникли дві окремі партії — Консервативна християнська партія. Білоруський народний фронт (КПК-БНФ) на чолі з Зеноном Позняком та Партія БНФ.

Як повідомлялося, 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися президентські вибори, за підсумками яких Олександр Лукашенко був оголошений переможцем. Після цього в країні почалися масові протести проти фальсифікації результатів виборів.

Владні структури Білорусі жорстоко придушують виступи народу та протести, застосовують репресії та тортури проти представників опозиції та громадян країни.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність диктаторського режиму. ЄС застосував особисті та секторальні санкції проти режиму Лукашенка у зв'язку з масовими та кричущими порушеннями прав людини у Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-