Штати та Франція спільно протидіятимуть тероризму в Африці

Штати та Франція спільно протидіятимуть тероризму в Африці

Укрінформ
Франція та Сполучені Штати відновлять співробітництво щодо боротьби з тероризмом, зокрема, у регіоні Сахель в Африці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву віцепрезидента США Камали Гарріс на Форумі миру в Парижі.

«Ми (США та Франція, - ред.) маємо схожі побоювання, які стосуються поточних викликів, що стоять перед країнами Сахелю. Серед багатьох пріоритетів, які ми поділяємо, є також стурбованість щодо того, що ми маємо зробити, аби зупинити насилля сьогодні та в майбутньому», - сказала Гарріс.

Повідомляється, що Форум миру в Парижі проходить за ініціативи президента Франції Емануеля Макрона. Зокрема на Форумі мають обговорити майбутнє Лівії після громадянської війни, а також інші безпекові питання, які стосуються, зокрема, Африки та Близького Сходу.

Регіон Сахель охоплює такі держави як Сенегал, Мавританія, Малі, Буркіна-Фасо, Нігер, Нігерія, Чад, Судан і Еритрея. ЗМІ відзначають, що в регіоні активно діє «Ісламська держава в країнах Сахеля» (ІДВС) - відгалуження терористичної організації «Ісламська держава», сформоване у травні 2015 року.

ІДВС несе відповідальність за більшість нападів в регіоні між Малі, Нігером і Буркіна-Фасо. Проти терористів ведуть бойові дії як країни регіону, так і Франція. На сьогодні в регіоні Сахель розміщені 5100 французьких солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-