Стратегу Трампа висунули кримінальні звинувачення у неповазі до Конгресу США

Стратегу Трампа висунули кримінальні звинувачення у неповазі до Конгресу США

Укрінформ
Прокуратура США офіційно висунула кримінальні обвинувачення Стіву Беннону, колишньому близькому соратнику й стратегу президента Трампа, у зв’язку з його відмовою прибути на слухання в Конгресі США про штурм Капітолію.

Про це повідомляє в п’ятницю The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Федеральні прокурори висунули звинувачення колишньому стратегу Трампа, Стіву Беннону, в злочинній неповазі до Конгресу через те, що він проігнорував виклик слідчого комітету Палати представників, який розслідує напад на Капітолій США 6 січня»,- зауважує видання.

При цьому підкреслюється, що це стало першою кримінальною справою для Мін’юсту США за такими обвинуваченнями впродовж останніх десятиліть.

Як повідомлялося, у вересні слідчий комітет Палати представників викликав Беннона для свідчень у справі, пов’язаній зі штурмом прихильниками Трампа будівлі Конгресу США. Законодавці хотіли почути відповіді Беннона щодо повідомлень у ЗМІ про те, що він закликав експрезидента Трампа та членів Республіканської партії в Конгресі США заблокувати процес сертифікації останніх президентських виборів. Після того, як Беннон проігнорував виклик, Палата представників у жовтні проголосувала за те, щоби відправити справу до Міністерства юстиції. Воно мало розглянути можливість судового переслідування екссоратника Трампа за законами США.

Беннон був радником президента США Дональда Трампа з 20 січня 2017 року до 18 серпня того ж року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-