Ексрадника Трампа хочуть покарати за неповагу до Конгресу

Ексрадника Трампа хочуть покарати за неповагу до Конгресу

Укрінформ
Палата представників США проголосувала за визнання Стіва Беннона, ексрадника Дональда Трампа, винним у неповазі до Конгресу - він проігнорував повістку спецкомітету з розслідування заколоту 6 січня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обвинувачення Стіва Беннона в неповазі до Конгресу має бути передано до міністерства юстиції, після чого генеральний прокурор Меррік Гарланд прийме остаточне рішення щодо порушення кримінальної справи.

У США неповага до Конгресу вважається кримінальним злочином і може каратися штрафом або ув’язненням до 12 місяців.

Читайте також: Штурм Капітолія: Копи звинуватили Трампа у зв'язку з екстремістами та подали до суду

У вівторок відповідне рішення ухвалив спеціальний Комітет з розслідування заколоту 6 січня. Беннон стверджував, що не може співпрацювати з комітетом, поки суд не вирішить питання правомірності оприлюднення документів стосовно штурму Капітолія, котрі Трамп, користуючись правом так званого виконавчого привілею, кваліфікував як такі, що не підлягають розсекреченню.

Зазначається, що члени комітету вважають - Беннон володіє істотними знаннями про планування нападу на Конгрес і повинен дати відповідні свідчення.

Читайте також: Трамп подав до суду на комітет, який хоче оприлюднити документи про штурм Капітолія

Утім, на думку експертів, рішення Палати представників спрямоване радше на попередження інших свідків про відповідальність, аніж на реальне притягнення Беннона до суду.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні прокуратура Південного округу Нью-Йорка висунула Беннону обвинувачення в шахрайстві – за причетність до збору коштів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою на суму понад 25 млн доларів. Беннона разом з іще трьома особами підозрювали в обмані сотень тисяч осіб, котрі пожертвували гроші на цей проєкт.

Беннон був радником президента Трампа з 20 січня до 18 серпня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-