Трамп подав до суду на комітет, який хоче оприлюднити документи про штурм Капітолія

Трамп подав до суду на комітет, який хоче оприлюднити документи про штурм Капітолія

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп у понеділок подав позов у окружний суд округу Колумбія проти спеціального Комітету Палати представників із розслідування заворушень 6 січня та Національного архіву, аби не допустити оприлюднення документи періоду його президентства, посилаючись на привілей виконавчої влади щодо засекречення матеріалів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Позов Трампа, за даними медіаресурсу, є спробою заблокувати роботу Комітету Палати представників, який розслідує його причетність до штурму Капітолія.

Трамп виступає проти оприлюднення близько 40 документів. У позові стверджується, що запит Палати представників на отримання документів «безпрецедентний за розмахом і масштабом і не пов’язаний з жодною передбаченою законом метою».

Адміністрація президента Джо Байдена відмовилася поширювати привілей на документи Трампа, погодившись на їх оприлюднення. Команда Трампа обурилася такою відмовою «всього через кілька місяців після зміни адміністрації» і назвала небажання Байдена надати захист президентським документам «політичним прийомом, спрямованим на догоду партійним союзникам».

Читайте також: Трамп через суд хоче повернути свій акаунт у Twitter

Національний архів має передати в Конгрес затребувані документи до початку листопада.

Як повідомлялося, Комітет Конгресу США з розслідування подій 6 січня був створений у червні 2021 року після того, як сенатори-республіканці заблокували створення незалежної комісії, покликаної розслідувати події штурму законодавчого органу США. Комітет налічує дев’ять членів на чолі з демократом Бенні Томпсоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-