Трампу вдалося тимчасово заблокувати видачу архівів щодо штурму Капітолія

Трампу вдалося тимчасово заблокувати видачу архівів щодо штурму Капітолія

Укрінформ
Апеляційний суд округу Колумбія тимчасово задовольнив вимогу юристів експрезидента США Дональда Трампа й призупинив процес видачі архівних документів слідчій комісії в Конгресі США, яка розслідує трагічні події 6 січня.

Про це повідомляє в четвер видання USA Today, передає Укрінформ.

«Колегія із трьох суддів федерального апеляційного суду погодилася в четвер тимчасово заблокувати оприлюднення документів адміністрації експрезидента Дональда Трампа на запит слідчої комісії Палати представників, яка розслідує штурм Капітолію 6 січня цього року»,- зазначається в повідомленні.

Згідно із запитом, Національне управління архівів та записів США мало надати конгресменам документи до 18:00 п'ятниці. Однак адвокати експрезидента США намагаються заблокувати доступ слідчого комітету до паперів.

Рішення про тимчасове заблокування документів прийнято до завершення розгляду аргументів в апеляційному суді обох сторін. Так, команда Трампа має надати письмові аргументи по справі 16 листопада. Інша сторона, Палата представників і Нацархівів, мають надати відповідь 22 листопада. Усні аргументи призначені на 30 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, слідчий комітет у Палаті представників розслідує справу щодо нападу прихильників Дональда Трампа 6 січня цього року на Капітолій. Штурм, який призвів, до погрому в будівлі Конгресу США та кількох смертей, стався під час засідання обох палат, які проводили формальну процедуру затвердження результатів виборів нового президента США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-