У справі про штурм Капітолія ухвалили перший вирок

У справі про штурм Капітолія ухвалили перший вирок

Фото
Укрінформ
Федеральний суд у Вашингтоні, округ Колумбія, ухвалив перший вирок у справі щодо штурму Капітолія протестувальниками 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NBC News.

49-річну Анну Морган-Ллойд, що приїхала з Індіани до Вашингтона, засудили до трьох років умовно. Її також зобов'язали до 120 годин громадських робіт і виплати 500 доларів компенсації.

Жінка визнала себе винною за одним зі звинувачень щодо незаконного мітингу у Капітолії. Ще три звинувачення з неї зняли. Усі вони стосувалися дрібних правопорушень.

Звинувачення у незаконних демонстраціях у Капітолії передбачає максимальне покарання у вигляді шести місяців ув'язнення. Але прокурори заявили, що жінка співпрацювала зі слідчими, визнала свою відповідальність, заявила про докори сумління та не притягувалася раніше до кримінальної відповідальності.

«Я просто хотіла б вибачитися перед судом, американським народом і моєю родиною. Я пішла туди, щоб мирно засвідчити свою підтримку президентові Трампу, і мені соромно, що це перетворилося на жорстоку демонстрацію насильства», — сказала вона у зверненні до суду.

Читайте також: ФБР затримало одного зі «штурмовиків» Капітолія завдяки технології розпізнавання обличчя

Прокурори заявили, що Морган-Ллойд провела у Капітолії близько 10 хвилин і не брала участі в насильницьких діях і не псувала майно.

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня натовп прихильників Дональда Трампа вчинив штурм Капітолію, зірвавши офіційну процедуру затвердження результатів виборів, на яких переміг демократ Джо Байден.

Загалом у справі щодо штурму близько 500 підозрюваних.

8 січня у Тwitter заявили, що назавжди заблокували обліковий запис Дональда Трампа - «через ризик подальшого підбурювання до насильства». Згодом його сторінки закрили також Facebook та Instagram.

Фото: Samuel Corum / Getty Images / ФБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-