Дуда: КДБ Білорусі керує гібридною атакою на Польщу

Дуда: КДБ Білорусі керує гібридною атакою на Польщу

Укрінформ
Польща стала ціллю гібридної атаки, якою керує КДБ Білорусі.

На цьому у телезверненні до польського народу у День незалежності Польщі наголосив президент РП Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Останніми днями Польща стала ціллю гібридної атаки, яка керується КДБ Олександра Лукашенка. Мігранти з Близького Сходу брутально використовуються диктатурою (Лукашенка – ред.), щоб дестабілізувати ситуацію в Польщі та Європі”,- підкреслив Дуда.

Він додав, що це є результатом послідовної та запланованої політики режиму Лукашенка, який не зупинився перед фальсифікацією результатів виборів в РБ, репресіями і пострілами у своїх громадян, ув’язненням тисяч представників опозиції, очевидним порушенням прав людин.

Дуда повідомив, що в День незалежності Польщі побував на кордоні з Білоруссю, де від себе й усіх поляків подякував прикордонникам, поліціянтам, військовим та представникам інших служб за захист кордону країни.

Президент закликав польських політиків і журналістів бути відповідальними, оскільки від їхніх слів залежить те, що відбуватиметься надалі на кордоні та чи суспільство у цій ситуації ставатиме сильнішим.

Дуда також зауважив, що польська сторона декларувала готовність надати гуманітарну допомогу мігрантам з білоруського боку кордону. Утім, режим Лукашенка весь час відкидає цю пропозицію.

Президент РП запевнив, що він весь час перебуває у контакті з лідерами країн регіону, партнерами по ЄС і НАТО і вони декларують Варшаві свою підтримку.

Як відомо, із серпня польські прикордонники запобігли близько 33 тис. спробам нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею. Зараз на кордоні у кількох місцях перебувають декілька тисяч мігрантів, загалом їх кількість у Польщі може сягати 15 тисяч.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-