У Білорусі затримали чемпіонку світу з фристайлу Романовську

У Білорусі затримали чемпіонку світу з фристайлу Романовську

Укрінформ
У Білорусі затримали найкращу спортсменку республіки 2019 року, дворазову чемпіонку світу з фристайлу Олександру Романовську.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Фонд спортивної солідарності/BSSF на Телеграм-каналі.

«Найкраща спортсменка Білорусі 2019 року Олександра Романовська зараз перебуває в ІТТ м. Мінськ», - йдеться у повідомленні.

За інформацією BSSF, машину Романовської зупинили увечері 10 листопада, коли вона поверталася з тренування. Спортсменку затримали за статтею 24.3 ("Непідкорення законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень").

Її було доставлено ​​до Партизанського РУВС, пізніше її перевезли до ІТТ.

Зазначається, що Романовська має активну громадянську позицію, вона підписала відкритого листа спортсменів за чесні вибори і проти насильства.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні білоруського чемпіона світу з тайського боксу Олексія Кудіна, якого екстрадували з РФ до Білорусі, де його звинувачували у спротиві міліції під час минулорічної акції протесту, засудили до 2,5 років ув'язнення.

У Білорусі у серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: Прессбол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-