У США росіянину дали 10 років тюрми за кібершахрайство

У США росіянину дали 10 років тюрми за кібершахрайство

Укрінформ
Федеральний суд у Брукліні (США) засудив громадянина РФ Олександра Жукова до 10 років позбавлення волі за інтернет-шахрайство з цифровою рекламою, в результаті чого підсудний та його співучасники вкрали понад 7 мільйонів доларів

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз міністерства юстиції США.

«Сидячи біля свого комп’ютера в Росії та Болгарії, Жуков придумав і здійснив витончений шахрайський план щодо індустрії цифрової реклами, жертвами якого стали тисячі компаній у Сполучених Штатах… Сьогоднішній вирок притягує підсудного до відповідальності за його обман і відверту крадіжку понад 7 мільйонів доларів, а також посилає потужний сигнал кіберзлочинцям у всьому світі, що їм не вдасться сховатися за кордоном від правосуддя», — йдеться у спільній заяві федеральної прокуратури, ФБР та поліцейського управління Нью-Йорка.

Суд також зобов’язав Жукова сплатити штраф у розмірі 3 827 493 дол.

Жуков був заарештований у Болгарії в 2018 році і екстрадований до США у 2019-му.

З вересня 2014 року по грудень 2016-го Жуков керував компанією Media Methane і реалізував схему шахрайства з інтернет-рекламою, відомою, як Methbot.

Офіційною метою компанії було розміщення реклами, переважно відеокліпів, на сайтах різних ЗМІ. Однак замість того, щоб розміщувати рекламу на реальних сайтах ЗМІ, компанія Жукова робила це на їх фальшивих копіях, створених росіянином та його спільниками.

Використовуючи дві тисячі комерційних комп’ютерних серверів, орендованих у Далласі та Амстердамі, вони насправді створили фіктивний трафік. Рекламодавці вважали, що їхня реклама з’являлася на сайтах понад 6 тисяч видань, включаючи New York Times, New York Post, New York Daily News.

Насправді Жуков та його спільники створили та підтримували технічну інфраструктуру, необхідну для проведення шахрайських операцій, а себе він називав «королем шахрайства».

Як повідомляв Укрінформ, міністерство фінансів США запровадило санкції проти двох громадян Росії і України, їхніх криптоактивів, а також кількох вебсайтів, зареєстрованих у різних країнах, через їхню причетність до зловмисної кібердіяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-