У Південній Каліфорнії 19 мільйонів людей потерпають від посухи

У Південній Каліфорнії 19 мільйонів людей потерпають від посухи

Укрінформ
У Південній Каліфорнії, де потерпають від посухи близько 19 мільйонів осіб - це майже половина жителів штату, - оголошено надзвичайну ситуацію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NBC News

Як зазначається, столичний водний округ Південної Каліфорнії, регіональний оптовий торговець водою, оголосив у вівторок надзвичайну ситуацію через посуху.

Департамент водних ресурсів Каліфорнії заявив, що на водний проєкт штату в наступному місяці не передбачені бюджетні кошти. Якщо посуха триватиме, штат зможе забезпечити лише ту кількість води, яка «вважатиметься необхідною для захисту здоров’я і безпеки каліфорнійців».

У цьому зв’язку жителів регіону закликали економити воду.

«Потрібно, щоб кожен вжив заходів щодо негайного скорочення споживання води», — заявила столичного генерального директора Адель Хагехаліл.

У жовтні губернатор штату Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан, який дозволяє раді штату з водних ресурсів забороняти марнотратне використання води, зокрема використання питної води для миття тротуарів та проїздів.

У липні Ньюсом закликав жителів скоротити споживання води на 15 відсотків, але згодом з’ясувалося, що каліфорнійці скоротили споживання лише на 5 відсотків.

Як пише видання, останні два роки Південна Каліфорнія бореться з проблемами з водою та посухою. У серпні озеро Оровілль — головне джерело води державного водного проєкту — досягло найнижчої позначки з 1970-х років.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, лише за останні 10 років стихійні лиха, спричинені зміною клімату, забрали життя у понад 400 тисяч людей

Фото: David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-