Адвокати Саакашвілі заявили відвід суддям

Адвокати Саакашвілі заявили відвід суддям

Укрінформ
Адвокат Бека Басілая клопоче про відвід складу суду, який ухвалив рішення розглянути справу колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі без його присутності у залі засідань 10 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

«Захист ставить клопотання щодо відводу складу суду у зв'язку з нездатністю доставити на процес Міхеїла Саакашвілі. Цей склад суду не має жодного морального права продовжувати цей процес без підсудного», – заявив Басілая.

Адвокат наголосив, що захист вимагає від суду доставити до зали засідань його підопічного, інакше «суд не може бути справедливим». Басілая додав, що вже за тиждень Саакашвілі фізично не зможе з'явитися на процес через голодування, яке ще триває.

За даними видання, судовий процес Саакашвілі у справі про розгін мітингу опозиції у листопаді 2007 року та про погром у телекомпанії «Імеді» продовжиться 29 листопада.

Біля будівлі Тбіліського міського суду залишаються прихильники Саакашвілі. Тут же численні співробітники правоохоронних органів.

Читайте також: У Тбілісі мітингують прихильники Саакашвілі - 46 затриманих

Як повідомляв Укрінформ, раніше Тбіліський міський суд вимагав присутності Саакашвілі на розгляді справи. На сьогодні заплановано слухання у справі про розгін мітингу опозиції у листопаді 2007 року та про погром у телекомпанії «Імеді». Слідство у справі триває вже вісім років.

1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушили ряд кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політичним в'язнем.

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати свої повноваження та помилувати Саакашвілі.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці в Руставі.

В МЗС України заявили, що розчаровані переведенням Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу № 18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-