Наступного тижня Байден та Сі Цзіньпін проведуть віртуальну зустріч – ЗМІ

Наступного тижня Байден та Сі Цзіньпін проведуть віртуальну зустріч – ЗМІ

Укрінформ
Наступного тижня відбудеться віртуальна зустріч президента США Джо Байдена і китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Routers, посилаючись на анонімні джерела.

При цьому у Білому Домі та посольстві Китаю у Вашингтоні відмовилися коментувати цю інформацію.

Зазначається, що напружені дипломатичні відносини США з Китаєм нервують союзників, тож американські посадовці вважають, що прямий контакт між першими особами - найкращий спосіб запобігти конфліктові між двома найбільшими економіками світу.

Обидві сторони заявляли, що досягли принципової домовленості щодо проведення віртуальної зустрічі Байдена і Сі Цзіньпіна до кінця року. Про це минулого місяця, зокрема, говорили у швейцарському місті Цюриху радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван та міністр закордонних справ Китаю Ян Цзечі.

Читайте також: Союзників США непокоїть позиція Байдена, який може ослабити ядерне стримування РФ

Враховуючи внутрішні карантинні обмеження в Китаї та небажання Сі Цзіньпіна подорожувати, Вашингтон погодився на відеоконференція в листопаді.

У понеділок на брифінгу заступниця прессекретаря Білого дому Карін Жан П'єр підтвердила, що є принципова домовленість про віртуальне спілкування до кінця року. За її словами, триває обговорення робочих питань, проте уточняти деталі відмовилася.

Вашингтон і Пекін сперечаються з багатьох питань - від походження пандемії до розширення ядерного арсеналу Китаю, проте, зазначається, що команда Байдена поки що не покладає великих сподівань на конкретні результати зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-