Суд у Тбілісі вимагає доставити Саакашвілі 10 листопада

Суд у Тбілісі вимагає доставити Саакашвілі 10 листопада

Укрінформ
Тбіліський міський суд вимагає доставити до зали суду експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на призначене на 10 листопада судове засідання в одній із справ.

Про це повідомив адвокат Саакашвілі Бекі Басілая, передає Укрінформ з посиланням на Грузія Online.

«Зі мною зв'язався представник міського суду і сказав, що вони зроблять запит у зв'язку з переведенням Міхеїла Саакашвілі на завтрашній процес до зали суду. Відповідно, суд заявив, що судовий розгляд має відбутися у Тбіліському міському суді», - зазначив адвокат.

Якої саме справи стосуватиметься засідання, поки що не уточнюється.

У Грузії Саакашвілі фігурує в кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його одразу, як тільки він перейде кордон.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

Крім того, Саакашвілі у листі, який передав адвокатам, повідомив, що під час переведення до тюремної лікарні N18 у Глданському районі Тбілісі 8 листопада, від якого він категорично відмовлявся в останні два тижні, його тягли по землі, тягали за волосся і кілька разів вдарили по шиї.

Він додав, що його обманом перевели до цієї установи з в'язниці N12 в Руставі.

Експрезидент Грузії також поскаржився на те, що перебуває в палаті, де він чує образливі вигуки ув'язнених, які відбувають покарання.

Читайте також: МЗС Грузії спростовує перемовини про видачу Саакашвілі Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава Міністерства юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що відомство рекомендує, щоб судовий процес над Саакашвілі 10 листопада було проведено у 12-му пенітенціарній установі. Він пояснив це рішення можливими загрозами безпеці та необхідністю захисту ув'язненого експрезидента.

МЗС України закликає перевести Саакашвілі до цивільного медичного закладу.

Саакашвілі 1 жовтня затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування й назвав себе політв'язнем.

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-