Акції Tesla можуть різко упасти після заяв Маска про продаж 10% його частки

Акції Tesla можуть різко упасти після заяв Маска про продаж 10% його частки

Укрінформ
У понеділок цінні папери компанії Tesla Inc. можуть значно впасти через заяву її засновника Ілона Маска про готовність продати частину своїх акцій.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Вихідними Маск провів опитування серед своїх передплатників у Твіттері щодо того, чи варто йому продавати 10% своєї частки в Tesla. Він заявив, що зробить так, як проголосують його передплатники. У неділю опівдні він отримав ствердну відповідь: 57,9% з більш як 3,5 млн проголосували «за».

Відповідно, на криптовалютній біржі FTX токени Tesla торгувалися в неділю по 1139 доларів, що на 6,8% нижче, ніж 5 листопада.

Читайте також: Маск сказав, за яких умов готовий продати свої акції Tesla

За підрахунками Reuters, 10% акцій Tesla, виходячи з п'ятничних показників NASDAQ, коштують близько 21 мільярда доларів США.

Нагадаємо: Маск - найбагатша людина у світі зі статками, що прямують до 300 млрд доларів, -  раніше заявляв, що цього року може зіткнутися з проблемами сплати податків відповідно до нового порядку оподаткування найбільших багатіїв, оскільки йому доведеться реалізувати велику кількість опціонів на акції, термін виконання яких настане наступного року. У Твіттері він заявив, що не отримує зарплату грошима і єдиний спосіб заплатити податки – це продати акції.

Фото: Britta Pedersen-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-