В одній області Казахстану призупинили роботу всіх шахт

В одній області Казахстану призупинили роботу всіх шахт

Укрінформ
Міністр із надзвичайних ситуацій Казахстану Юрій Ільїн заявив, що роботу всіх шахт призупинили у Карагандинській області після смертельної трагедії на шахті Абайська.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Tengri News.

«На цю мить роботу всіх вибоїв шахт тимчасово призупинено. Буде проведено позапланову перевірку з питань безпеки та застосування обладнання, яке на сьогодні експлуатується на даних шахтах», - повідомив Ільїн.

На питання, чи розглядається закриття шахти "Абайська", голова МНС відповів, що це питання розглядатиметься в індивідуальному порядку.

Читайте також: Через вибух на шахті в Колумбії загинули 12 гірниківодного ще шукають

«Я хотів би довести до відома, що у травні поточного року приписом Комітету промислової безпеки по Карагандинській області було направлено матеріал до судового органу для зупинення роботи цієї шахти. Рішенням економічного суду після надання всіх матеріалів та виходу на контрольну перевірку нашими співробітниками було визначено, що всі ті зауваження, які видавалися на зупинення шахти, було усунено. І шахта продовжила роботу», - розповів Ільїн.

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада о 09:30 до чергово-диспетчерської служби Департаменту з надзвичайних ситуацій Карагандинської області надійшла інформація про те, що у м.Абай на шахті «Абайська» у вибої вентиляційного штреку К10 стався викид газу метан.

Внаслідок трагедії шестеро гірників загинули та ще двоє постраждали.

Фото: Tengrinews.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-