Штати засудили замах на прем'єра Іраку та запропонували допомогу в розслідуванні

Штати засудили замах на прем'єра Іраку та запропонували допомогу в розслідуванні

Укрінформ
Сполучені Штати в суботу засудили замах на прем'єр-міністра Іраку Мустафу аль-Кадемі з використанням безпілотника, який вони назвали актом тероризму.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Ми з полегшенням дізналися, що прем'єр-міністр не постраждав. Цей очевидний терористичний акт, який ми рішуче засуджуємо, був націлений на саме серце Іракської держави, - заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс. - Ми перебуваємо в тісному контакті з іракськими силами безпеки, яким доручено захищати суверенітет і незалежність Іраку, і запропонували свою допомогу в розслідуванні цього нападу».

Читайте також: На прем’єра Іраку скоїли замах за допомогою дрона

Як повідомляв Укрінформ, на помешкання прем’єр-міністра Іраку Мустафи аль-Кадімі було скоєно замах із використанням дрона.

Прем’єр-міністр Іраку не постраждав. Незабаром після замаху заявив, що почується добре й закликав усіх до «спокою та витримки заради Іраку».

Жодне із відомих угрупувань поки не взяло на себе відповідальність за напад.

Читайте також: Теракт ІДІЛ в Іраку забрав щонайменше 10 життів

У країні різко зросло політичне напруження у зв'язку з оголошенням результатів виборів, що відбулися 10 жовтня. Угруповання, які очолюють протести щодо результатів голосування є добре озброєними бойовиками, підтримуваними Іраном, які втратили більшу частину місць у парламенті. Вони заявляють про «шахрайство» на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-