В Австралії від коронавірусу вакцинували вже 80% дорослого населення

В Австралії від коронавірусу вакцинували вже 80% дорослого населення

Укрінформ
Австралія досягла рівня 80% вакцинації від хвороби COVID-19 серед осіб віком від 16 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон назвав цей факт "чудовою віхою" на шляху до того, щоб стати однією з найбільш COVID-вакцинованих країн у світі.

Хоча COVID-щеплення залишаються добровільними на федеральному рівні, окремі штати й території Австралії запровадили обов'язкову вакцинацію для багатьох професій.

Читайте також: Австралія вперше за півтора роки послабила обмеження на міжнародні подорожі

Майже 90% населення повністю щеплені у найбільш густонаселеному штаті Австралії Новий Південний Вельс та майже 95% у столиці країни Канберрі, але цей показник знижується до 65% у малонаселеній Північній території та Західній Австралії.

Невакцинованим австралійцям забороняється брати участь у багатьох заходах, наприклад відвідувати концерти, для них обмежено і вхід у заклади харчування.

Читайте також: В Австралії навчилися робити COVID-щеплення пластирем

У понеділок, 1 листопада, Австралія вперше послабила обмеження на в'їзд до країни, але лише для вакцинованих людей із країн з високим рівнем COVID-вакцинації.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 6 листопада кількість хворих на COVID-19 становить 249 880 139 осіб. При цьому 226 227 391 особа одужала, 5 054 681 - померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-