Хорватія вводить нові обмеження після сплеску нових випадків COVID-19

Хорватія вводить нові обмеження після сплеску нових випадків COVID-19

Укрінформ
Влада Хорватії вирішила обмежити масові збори та розширити використання COVID-сертифікатів після того, як упродовж останньої доби кількість нових інфікованих коронавірусом в країні знову досягла рекордного показника.

Як передає Укрінформ, про це пише AP.

Як і в більшій частині країн Центральної та Східної Європи, у Хорватії протягом останніх тижнів спостерігається величезне зростання кількості хворих та госпіталізацій, що зумовлено низьким рівнем вакцинації та послабленням карантинних обмежень.

У Хорватії повідомили про майже 7 000 нових випадків зараження в п'ятницю після підтвердження близько 6 300 напередодні.

Хорватська кризова команда з протидії коронавірусу заявила, що нові правила щодо масових зібрань почнуть діяти з суботи, а для підготовки до використання COVID-сертифікатів країні знадобиться більше часу.

Читайте також: Австрія оновила правила в‘їзду, для українців лишила без змін

Міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божиновіч оголосив, що з суботи у приміщеннях будуть дозволені зібрання до 50 осіб, які мають закінчуватися до опівночі.

Урядовець також повідомив, що з середини листопада в країні будуть запроваджені COVID-перепустки для працівників усіх державних установ, зокрема, в галузі освіти.

Раніше Хорватія запровадила COVID-перепустки в галузях охорони здоров’я та соціальної допомоги, що вимагають підтвердження щеплення, довідку про те, що людина перехворіла на COVID-19 або негативний тест.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 5 листопада виявлено 249 342 303 випадки COVID-19, зокрема 5 045 062 летальних, одужали 225 844 512 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-