Понад 40 країн зобов’язались відмовитись від вугілля, серед них Україна

Понад 40 країн зобов’язались відмовитись від вугілля, серед них Україна

Укрінформ
Більш як 40 країн, серед яких і Україна, на кліматичній конференції COP26 у Глазго погодилися поступово відмовитися від використання викопного вугілля, найбруднішого джерела палива.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Великі країни-споживачі вугілля, серед яких зокрема Канада, Польща, Україна та В’єтнам, поступово припинятимуть використання вугілля для виробництва електроенергії. Багатші та більші країни зроблять це у 2030-х роках, а менші країни – у 2040-х, пише видання.

Мета «залишити вугілля в історії» була ключовим питанням для господаря саміту COP26 Великої Британії, яка прагне, щоб світ став на шлях обмеження глобального потепління.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, використання вугілля є однією з найбільших причин викидів парникових газів.

«Сьогоднішній день знаменує віху в наших глобальних зусиллях у боротьбі зі зміною клімату, оскільки країни з усіх куточків світу об'єднуються в Глазго, щоб заявити, що вугілля не відіграє ніякої ролі в нашому майбутньому виробництві електроенергії. Сьогоднішні амбітні зобов’язання, взяті на себе нашими міжнародними партнерами, демонструють, що кінець вугілля близький», - заявив бізнес-секретар Великої Британії Квасі Квартенг.

Читайте також: Генсек ООН закликав припинити ставитися до природи «як до туалету»

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада. Цю конференцію називають вирішальною для боротьби з кліматичними змінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-