До Штатів потрапила смертельна інфекція з Індії - CDC

До Штатів потрапила смертельна інфекція з Індії - CDC

Укрінформ
Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) застерігає від використання ароматичних спреїв, які можуть заразити меліоїдозом - екзотичною смертельною хворобою, від якої у Сполучених Штатах уже померло кілька чоловік.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

У CDC заявили, що лікарі мають орієнтуватися в симптомах цього інфекційного захворювання, яке важко діагностується.

У жовтні CDC повідомив, що дослідив випадок зараження смертельною інфекцією в штаті Джорджія. Поширення інфекції було пов'язане з придбанням ароматичного спрею в популярній мережі магазинів Walmart. Три інших випадки зафіксовано в Канзасі, Міннесоті та Техасі. Пацієнт у Канзасі також помер.

Інфекція спочатку спантеличила лікарів, оскільки меліоїдоз - тропічне захворювання і зазвичай пов'язане з подорожами, тоді як ніхто з інфікованих за межі США не виїздив. Розслідування показало, що до зараження причетний ароматичний кімнатний спрей Better Homes з ефірною олією з лаванди та ромашки, «настояною на «дорогоцінних каменях», вироблений в Індії.

«В даний час проводиться тестування на наявність інфекції у п'яти інших ароматизаторах тієї самої марки «з дорогоцінними каменями», - повідомили в Центрі з контролю і профілактики захворювань.

Читайте також: Генпрокурори десяти штатів подали на Байдена позов через обов’язкову вакцинацію

За даними CDC, спрей продавався по всій країні в магазинах Walmart з лютого по 21 жовтня 2021 року.

CDC випустила попередження для медпрацівників з описом симптомів хвороби: висока температура, головний біль, гнійні набряки в печінці, легенях, селезінці та простаті. Пацієнтів слід розпитувати про використання ароматичних спреїв, зокрема про «перебування в кімнаті під час розпилення продукту, безпосереднє нюхання або вдихання з флакона з продуктом, прямий контакт з предметом (таким як наволочки або інша постільна білизна), на який було розпилено продукт».

Людям рекомендовано припинити використання спреїв цієї марки. Але не викидати їх, а ретельно запакувати й повернути в магазин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-