Мінськ визнав телеканал «Белсат» екстремістським формуванням

Мінськ визнав телеканал «Белсат» екстремістським формуванням

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Білорусі внесло інтернет-ресурси польського телеканалу "Белсат" до списку екстремістських формувань. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Telegram-канал МВС Білорусі.

"Рішенням Міністерства внутрішніх справ визнано екстремістським формуванням та заборонено діяльність на території Республіки Білорусь групи громадян, об'єднаних за допомогою інтернет-ресурсів "БЕЛСАТ", - йдеться у повідомленні.

"Белсат" - польський супутниковий телеканал і єдиний незалежний телеканал з мовленням білоруською мовою. Над програмами каналу «Белсат» працює кілька десятків журналістів у Білорусі, Польщі, Литві та Чехії. «Белсат» виходить білоруською мовою, окремі передачі та інтерв'ю виходять російською мовою.

Читайте також: У Білорусі визнали «екстремістськими» Telegram-канали групи NEXTA

Канал висвітлював протести у Білорусі (з 2020 р.), за це багатьох журналістів засудили чи заарештували. З серпня 2020 року сайт телеканалу було заблоковано у Білорусі. З травня 2021 року білоруська влада блокує і дзеркало основного сайту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство внутрішніх справ Білорусі внесло Telegram-канали NEXTA, NEXTA-Live та LUXTA до списку екстремістських формувань.

12 жовтня у Білорусі запровадили кримінальну відповідальність для передплатників «екстремістських» Telegram-каналів.

Читайте також: У Білорусі заблокували сайт Deutsche Welle

Максимальне покарання за відповідною статтею становить сім років позбавлення волі.

У Білорусі «екстремістськими» визнано понад 100 ТГ-каналів, переважна більшість із них має політичну тематику. Їхні автори критикують діяльність Олександра Лукашенка.

У Білорусі з серпня 2020 року продовжуються масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-