Справа Флойда: на референдумі у Міннеаполісі не підтримали розформування поліції

Справа Флойда: на референдумі у Міннеаполісі не підтримали розформування поліції

Укрінформ
Виборці Міннеаполіса не підтримали рішення повністю розформувати місцеву поліцію та замінити весь контингент поліцейських після резонансного вбивства афроамериканця Джорджа Флойда, яке призвело до протестів по всьому світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Близько 56% мешканців проголосували «проти» на референдумі щодо того, чи варто створювати новий Департамент суспільної безпеки, який повністю замінить місцеву поліцію.

Повідомляється, що Джейна Бейтс, яка очолила кампанію «Yes4Minneapolis» у підтримку створення нового департаменту замість поліції, уже заявила прихильникам, що, попри поразку, діалог щодо реформи поліції назавжди змінився. Водночас їхні опоненти заявляють, що референдум підтверджує довіру до традиційної поліції, хоча і вони також не вважають всі поліцейські методи ідеальними.

Читайте також: Суд вирішив, що вбивця Флойда проведе у вязниці понад 22 роки

У ЗМІ зазначили, що референдум за розформування старої поліції не підтримали місцеві демократи, які не хотіли радикальними діями відштовхнути своїх прихильників напередодні виборів до Конгресу, що відбудуться наступного року. Утім, референдум все ж підтримали так звані «прогресисти» - представники «лівого» крила Демократичної партії.

Як повідомлялося, у травні минулого року Міннеаполіс став центром дебатів щодо расизму у США, коли поліцейський Дерек Шовен під час затримання задушив коліном афроамериканця Джорджа Флойда. Це стало початком антирасистських протестів у США та по всьому світу. У Сполучених Штатах протестувальники закликали розформувати місцеву поліцію.

Фото: Christine T. Nguyen / Minnesota Public Radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-