Вечірка на супер'яхті vs захист довкілля: екоактивісти «підловили» Гейтса та Безоса

Вечірка на супер'яхті vs захист довкілля: екоактивісти «підловили» Гейтса та Безоса

Укрінформ
«Зелені» активісти, підрахувавши викиди вуглецю від яхт та гелікоптерів, що обслуговували гостей на вечірці співзасновника Microsoft Білла Гейтса, звинуватили його та засновника Amazon Джеффа Безоса у лицемірстві щодо закликів до захисту навколишнього середовища.

Про це повідомляє Укріфнорм з посиланням на британське видання Daily Mail.

«Мультимільярдер і засновник Microsoft Гейтс у п'ятницю відсвяткував своє 66-річчя в Туреччині в компанії магната і засновника Amazon Безоса, який був серед 50 гостей, запрошених на приватну вечірку Гейтса на узбережжі Середземного моря», - йдеться в повідомленні.

Видання нагадує, що і Гейтс, і Безос заявляли про необхідність боротьби зі зміною клімату та зменшення викидів вуглецю. Але водночас самі користуються супер'яхтами, кожна з яких викидає 7020 тонн вуглекислого газу на рік, або 19 тонн на добу. Із супер'яхти Гейтса Lana до клубу Sea Me Beach у Фетхіє, де відбулася вечірка, гостей переправляли гелікоптером. Так само Безос прилетів вертольотом до Фетхіє з Говоки, де зупиняється на своїй супер'яхті Flying Fox, та у зворотному напрямку, здійснивши 120-мильну подорож (193 км - ред.).

Читайте також: Глобальна кліматична політика вимагає від бізнесу діяти за новими правилами - експерти

Екоактивісти порахували, що при спалюванні одного галону (3,78 л) вертолітного палива в атмосферу потрапляє 21,095 фунтів (9,6 кг) вуглекислого газу. Тобто гелікоптер Безоса за цю подорож викинув в атмосферу близько 215 фунтів (97,5 кг) вуглекислого газу.

Користувачі соцмереж також критикують поведінку мільярдерів, які «вже наступного тижня будуть вчити, як берегти довкілля», у той час, як самі не слідують власним закликам щодо охорони навколишнього середовища та скорочення викидів вуглецю, й поводяться так, ніби «зміни клімату їх не стосуються», а «правила на них не поширюються».

Читайте також: «Нехай там залишається»: тисячі людей не хочуть повернення Безоса з космосу на Землю

Як повідомляв Укріфнорм, раніше Білл Гейтс здійснив паломництво до Будинку Діви Марії, що неподалік турецького Кушадаси, та відвідав античне місто Ефес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-