Британія до кінця року передасть 20 мільйонів COVID-вакцин іншим країнам

Британія до кінця року передасть 20 мільйонів COVID-вакцин іншим країнам

Укрінформ
Велика Британія до кінця цього року відправить 20 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 країнам, що розвиваються. 

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив прем’єр-міністр країни Борис Джонсон під час зустрічі в Римі.

На думку прем’єра, це дуже необхідний крок для прискорення постпандемічного економічного відновлення, тому він заохочуватиме до подібних кроків інших світових лідерів.

За словами Джонсона, Британія доставила 10 млн доз вакцини Oxford-AstraZeneca до центру обміну вакцинами COVAX, ще 10 мільйонів будуть доставлені в найближчі тижні. У Великій Британії сподіваються, що загальна кількість переданих щеплень становитиме близько 30,6 мільйона доз до кінця року.

Читайте також: Лікарі порадили британській королеві два тижні відпочинку

Крім цього, у 2022 році Британія пожертвує ще щонайменше 20 мільйонів доз Oxford-AstraZeneca, а також передасть усі 20 мільйонів доз Janssen механізму COVAX за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я та альянсу вакцин GAVI.

Як повідомляв Укрінформ, у Римі в суботу розпочався дводенний саміт G20, на якому глави найбільших економік світу разом з представниками провідних міжнародних організацій обговорять нагальні питання міжнародного порядку денного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-