Четверта доза COVID-вакцини – у США випустили нові рекомендації

Четверта доза COVID-вакцини – у США випустили нові рекомендації

Укрінформ
Центри контролю за профілактикою захворювань США (CDC) випустили нові рекомендації щодо застосування вакцин від COVID-19, у яких допускається введення четвертої дози мРНК-препарату людям з помірною й тяжкою формами імунодефіциту.

Рекомендації оприлюднені на сайті CDC, повідомляє Укрінформ.

«Після завершення первинної серії вакцинації (двох основних щеплень – ред.), а також додаткової дози мРНК-вакцини люди з помірною і тяжкою формами імунодефіциту мають право на повторну дозу», - зауважується в рекомендаціях.

При цьому уточнюється, що додаткове щеплення може бути введено через шість місяців після третьої, бустерної, дози Moderna або Pfizer.

Водночас для таких людей рекомендується продовжувати дотримуватися суворих заходів профілактики, зокрема, носити маски, зберігати соціальну дистанцію, уникати скупчення людей і недостатньо провітрюваних приміщень, щоби захиститися від COVID-19. Для посилення їх захисту фахівці також радять заохочувати до вакцинації всіх, хто оточує таких хворих.

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому людство досі не може подолати пандемію COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, наразі в США офіційно затверджені три препарати для вакцинації проти COVID-19. У тому, числі, це дві мРНК-вакцини виробництва Moderna та Pfizer, а також Janssen (Johnson & Johnson).

Фото: PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-