Forbes назвав Маска найбагатшою людиною в історії

Forbes назвав Маска найбагатшою людиною в історії

Укрінформ
У понеділок ринкова вартість компанії Tesla перевищила 1 трильйон доларів, а її гендиректор Ілон Маск став найбагатшою людиною в історії людства завдяки великому замовленню автомобілів компанією Hertz та оприлюдненому звіту про прибутки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Forbes.

За оцінками видання, на момент закриття торгів у понеділок чиста вартість компанії Маска становила 271,3 млрд доларів, що на 41,7 млрд більше, ніж у п’ятницю. Після останнього звіту про прибуток вартість акцій Tesla підскочила майже на 13%, укладено понад 16 мільйонів нових опціонів на акції вартістю 16,1 млрд доларів.

Статки Маска наближаються до 300 млрд доларів.

Читайте також: Ринкова вартість Tesla перевищила $1 трильйон

Для порівняння, засновник і колишній генеральний директор Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною на початку цього місяця, очоливши список з його 201 млрд доларів.

Статки засновника Microsoft Білла Гейтса, коли він перебував на піку у квітні 1999 року, перевищували 100 млрд доларів. З поправкою на інфляцію нині це трохи більше 165 млрд.

Відколи Forbes почав відстежувати багатства мільярдерів у 1982 році, найбагатшою людиною в Америці був судноплавний магнат Денієл Людвіг, статки якого сягали 2 млрд доларів, або близько 5,5 млрд у «теперішніх» доларах.

Читайте також: Маск, який очолив рейтинг багатіїв, подарував Безосу «срібну медаль»

Основну частину статків Маска становить 21% акцій Tesla. Він також володіє міноритарною часткою в заснованій ним у 2002 році компанії SpaceX. Нещодавно інвестори оцінили її вартість у 74 млрд доларів.

Попри величезні багатства, мільярдер походженням із Південної Африки веде доволі аскетичний спосіб життя. Він знімає збірний будинок завбільшки з однокімнатну квартиру в Бока-Чіка штату Техас, де SpaceX виробляє свої зорельоти.

Фото: Britta Pedersen-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-