Денісова завтра відвідає Саакашвілі у в'язниці

Денісова завтра відвідає Саакашвілі у в'язниці

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у середу, 27 жовтня, відвідає колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у грузинській в'язниці, де він наразі перебуває.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомляє у Телеграмі.

«Зустрілася із адвокатами Міхеїла Саакашвілі - Бекою Басілая, Дімітрієм Садзаглішвілі та Шотою Тутберідзе. Захисники поінформували мене про стан здоров’я Міхеїла на 26-й день голодування та необхідність надання йому кваліфікованої медичної допомоги у спеціалізованій установі охорони здоров’я», - заявила Омбудсмен.

Вона також обговорила стан розгляду кримінальних справ стосовно Саакашвілі та додержання його процесуальних прав.

Читайте також: Саакашвілі знадобилося втручання реаніматолога – адвокат

Денісова зазначила, що завтра матиме можливість особисто відвідати Саакашвілі, дізнатися про стан його здоров’я та перевірити умови утримання.

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який вже більш як 15 днів голодує у грузинській в'язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої за ініціативою Міністерства юстиції. Сьогодні, 23 жовтня, йому провели процедуру переливання крові, щоб стабілізувати стан його здоров'я.

Читайте також: Грузинський омбудсмен радить перевести Саакашвілі з в'язниці до лікарні

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили ряд кримінальних проваджень, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, майже шість років він є громадянином України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-