Грецька поліція після погоні застрелила рома, в країні пройшли протести

Грецька поліція після погоні застрелила рома, в країні пройшли протести

Відео
Укрінформ
В Афінах у суботу поліція в ході затримання після погоні за транспортним засобом смертельно поранила 20-річного рома. В країні відбулися протести ромських громад.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Greek Reporter.

«Грецька поліція рано вранці в суботу застрелила 20-річного рома. Стрілянина сталася після автомобільної погоні в передмісті Перама на захід від Афін. Також постраждав 15-річний підліток, ще один підліток втік з місця події», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку із інцидентом затримано сімох поліцейських. Повідомляється, що ті самі поліцейські також були поранені під час погоні та перестрілки.

Погоня почалася після того, як поліція спробувала зупинити 20-річного чоловіка, який був за кермом автомобіля, що згодом виявився викраденим. Водій відмовився зупинятися, що змусило поліцейських переслідувати його на мотоциклах.

Смерть водія викликала обурення серед ромської громади в Афінах та за їх межами, в місті спалахнули протести.

Читайте також: Роми є найбільш соціально вразливою нацменшиною у Європі - Денісова

Як вказує видання, роми в Греції часто заявляють, що стикаються з дискримінацією та расизмом. За даними Ради Європи, в Греції проживає приблизно 265 тисяч ромів (2,47% населення). Вони розселені по всій території країни приблизно в 70 населених пунктах, переважно в передмістях. Помітними центрами ромського життя в Греції є Айя-Варвара, Ано-Ліосія та Афіни.

Фото: Facebook / Greek Police

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-