Ізраїль просуває нові плани будівництва житла для поселенців на Західному березі

Ізраїль просуває нові плани будівництва житла для поселенців на Західному березі

Укрінформ
Ізраїль оголосив тендери на будівництво близько 1300 нових будинків для поселенців на окупованому Західному березі річки Йордан.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Routers.

Очікується також, що наступного тижня урядовий комітет з планування обговорить пропозиції про будівництво ще близько 3000 помешкань у поселеннях. Представник Держдепартаменту США заявив у п'ятницю, що такі кроки можуть посилити напруженість і нашкодити зусиллям з досягнення мирної угоди. Як відомо палестинці вимагають передати ці землі під майбутню палестинську державу.

Читайте також: Ізраїль оголосив шість палестинських правозахисних груп терористичними організаціями

Міністерство закордонних справ Палестини, розташоване на Західному березі, заявило, що плани будівництва нових поселень можуть справити «катастрофічний вплив на шанси укласти мир на основі рішення щодо двох держав і на регіональні, американські та міжнародні зусилля зі зміцнення довіри між ізраїльською і палестинською сторонами».

Читайте також: У сутичках з ізраїльськими військовими загинув палестинець

Нагадаємо: підтримувані США мирні переговори між Ізраїлем і палестинцями були зірвані у 2014 році. Більшість країн вважають ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан незаконними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-