Ізраїль оголосив шість палестинських правозахисних груп терористичними організаціями

Ізраїль оголосив шість палестинських правозахисних груп терористичними організаціями

Укрінформ
В Ізраїлі оголосили шість палестинських організацій громадянського суспільства терористичними організаціями та звинуватили їх у перенаправленні донорської допомоги бойовикам.

Як передає Укрінформ, про це пише The Guardian.

До цих організацій належать: правозахисна група «Аль-Хак», заснована 1979 року, група «Аддамір», міжнародна організація «Захист для дітей», Центр досліджень та розробок «Бісан», Комітети спілки жінок Палестини та Спілка робітничих комітетів сільського господарства.

У Міністерстві оборони Ізраїлю заявили, що ці організації пов'язані з Народним фронтом визволення Палестини, світським політичним рухом зі збройним крилом, який у минулому здійснював напади на територію Ізраїлю.

Ці організації «діють під прикриттям об'єднань громадянського суспільства, але на практиці належать до структури Народного фронту визволення Палестини, основною метою діяльності якого є звільнення Палестини та знищення Ізраїлю», - йдеться у повідомленні Міноборони.

Згідно з даними Міністерства оборони, ці групи є «центральним джерелом» фінансування Фронту та отримали «великі суми коштів від європейських країн та міжнародних організацій».

Зазначені організації, відомі своєю правозахисною діяльністю, отримують фінансування від країн-членів ЄС, Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних донорів.

Читайте також: Ізраїль завдав авіаударів по об'єктах ХАМАС у секторі Газа

У Палестинській автономії у відповідь заявили, що цей крок Ізраїлю є «безпідставним нападом» на палестинське громадянське суспільство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-