Ізраїль завдав авіаударів по об'єктах ХАМАС у секторі Газа

Ізраїль завдав авіаударів по об'єктах ХАМАС у секторі Газа

Укрінформ
Пізно ввечері 23 серпня та в ніч на 24 серпня ВПС ЦАХАЛ завдали ударів по об'єктах терористичної організації ХАМАС на території сектора Газа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsru.co.il.

Атаку було здійснено у відповідь на "вогненний терор".

Пресслужба ЦАХАЛ передає, що ізраїльські ВПС атакували об'єкт із виробництва зброї в Хан-Юнісі, тунель терористів у Джабалії та підземну ракетну установку, розташовану в Шаджаї, поруч зі школою.

Відзначається, що бойовики ХАМАС намагалися обстрілювати ізраїльські літаки з кулеметів. У відповідь був атакований тунель терористів ХАМАС у Хан-Юнісі, на півдні сектора.

Читайте також: Ізраїль збив ракету із сектора Газа

Агентство Safa, офіс якого знаходиться в секторі Газа, передає, що ізраїльські військові літаки випустили кілька ракет по "об'єкту спротиву" на захід від Хан-Юніса, а також атакували цілі в районі Аль-Фухарі, на схід від Хан-Юніса, на півдні сектора Газа.

Крім того, були випущені ракети по об'єкту на схід від району Аз-Зайтун, на схід від міста Газа, і по цілях біля кладовища на схід від Джабалії в північній частині сектора.

При цьому ізраїльська артилерія запускала освітлювальні снаряди на схід від Рафаха, на півдні сектора. Safa підтверджує, що бойовики ХАМАС вели вогонь по ізраїльських літаках із "зенітних гармат".

23 серпня щонайменше три молодіжні угруповання в секторі Газа заявили про дії із запуску "вогняних куль" у бік ізраїльської території. Запуски повітряних куль із прив'язаними до них запальними та вибуховими пристроями призвели до серії пожеж у прикордонних районах, зокрема на території місцевої ради Ешколь.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по базі ХАМАС в секторі Газа

Ізраїльський блогер "Абу Алі", який стежить за діями арабських терористичних організацій, писав, що відповідальність за запуски "вогняних куль" із сектора Газа сьогодні взяли на себе групи "Бані аз-Зуарі" (асоційована з ХАМАС), "Сайф аль-Джихадія" (асоційована з радикальною організацією "Меч ісламу"), "Ас-Саад" (асоційована з "Народним фронтом визволення Палестини").

ЦАХАЛ покладає відповідальність на ХАМАС за будь-які ворожі дії проти Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня з території південного Лівану по Ізраїлю випустили велику кількість ракет, ЦАХАЛ задіяв систему ПРО "Залізний купол". Ліванська терористична організація "Хізбалла" взяла на себе відповідальність за ракетний обстріл території Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-