У Білорусі журналісти нарахували вже три тисячі політв'язнів

У Білорусі журналісти нарахували вже три тисячі політв'язнів

Укрінформ
Реальна кількість білорусів, що утримується в місцях позбавлення волі за політичними статтями, є значно вищою за ті 800-900 осіб, яких називають деякі правозахисники.

З такою заявою виступила опозиційна білоруська журналістка Наталія Радіна, передає Укрінформ із посиланням на NEXTA Live.

За її словами, диктаторські режими на теренах колишнього СРСР навчилися "пристосовуватися" до методики оцінювання кількості політв'язнів й судять їх за тими статтями, які не завжди оцінюються як політичні. Наприклад, "насильство щодо працівника правоохоронних органів" у Білорусі зараз, стверджує Радіна, є політичною статтею.

Читайте також: Білоруським політичним емігрантам надсилають листи з погрозами – радник Тихановської

Тому у Білорусі нині є не 800-900 політв'язнів, як, зокрема, заявляє знятий з державної реєстрації білоруський правозахисний центр "Весна", а "не менше 3 тисяч осіб", каже Радіна.

Читайте також: Канада тиснутиме на Білорусь задля звільнення політв’язнів

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-