У Берліні стартував Всесвітній саміт із охорони здоров’я

У Берліні стартував Всесвітній саміт із охорони здоров’я

Укрінформ
Всесвітній саміт із питань охорони здоров’я – World Health Summit-2021 – розпочав свою роботу в Берліні 24 жовтня низкою профільних сесій.

Офіційна церемонія відкриття відбудеться увечері неділі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цьогорічна зустріч присвячена таким темам, як глобальні стратегії боротьби з та запобігання пандеміям; роль Німеччини, Європи та ВООЗ у глобальному здоров’ї; справедливий розподіл вакцин; COVID-19 і психічне здоров’я; цифрові технології і технології штучного інтелекту для здоров’я; зміна клімату та здоров’я тощо.

Участь у триденному форумі, який проходить в гібридному форматі, беруть близько 380 експертів і політиків з усього світу; загалом у режимі он-лайн - понад 6 тис людей з майже 100 країн.

Серед спікерів, зокрема, президент Комісії ЄС Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель, генеральні секретари ООН Антоніу Гутерріш і ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус, керівники провідних фармакологічних компаній, а також таких організацій як Amnesty International і Save the Children International.

Читайте також: Німеччина передала Україні та іншим державам 17 мільйонів доз COVID-вакцин

Саміт вважається одним із найважливіших міжнародних форумів з питань глобального здоров’я, який об’єднує політиків, науковців, представників громадянського суспільства та приватного сектору. Був заснований у 2009 році з нагоди 300-річчя берлінської клініки Charité і проходить постійно у Берліні під патронатом канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона, президента ЄК Урсули фон дер Ляєн і очільника ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейесуса. Президентом Всесвітнього саміту охорони здоров’я є Аксель Радлах Пріс, декан Charité.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-