Військові США вбили одного з лідерів «Аль-Каїди» під час авіаудару

Військові США вбили одного з лідерів «Аль-Каїди» під час авіаудару

Укрінформ
Американські військові заявили, що вбили високопоставленого керівника "Аль-Каїди" під час авіаудару у п'ятницю на північному заході Сирії.

Як передає Укрінформ, про це інформує AP.

Речник Центрального командування збройних сил США майор армії Джон Рігсбі заявив, що внаслідок удару безпілотника загинув Абдул Хамід аль-Матар.

Удару безпілотника було завдано за два дні після того, як військовий блокпост США на півдні Сирії зазнав скоординованої атаки, ракетами та дронами, унаслідок інциденту втрат серед військових не було.

Рігсбі сказав, що загибель Аль-Матара порушує "здатність Аль-Каїди планувати та здійснювати глобальні напади, що загрожують громадянам США, країнам-партнерам та невинним цивільним особам".

За його словами, "Аль-Каїда" використовує Сирію як базу для створення загроз, що сягають Сирії, Іраку та країн за їхніми межами.

Читайте також: Рада ЄС на рік продовжила санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Як повідомлялося, цієї середи був здійснений скоординований напад на невелику віддалену військову базу США у сирійському Аль-Танфі: вбитих та поранених серед американських військових немає.

Американська база в Аль-Танфі розташована вздовж ключової магістралі на півдні Сирії на кордоні з Йорданією та оточена 35-мильною буферною зоною для запобігання потенційним конфліктам з російськими та сирійськими урядовими військами, розташованими неподалік.

Фактично це єдина американська військова база в Сирії, яка не розташована у підконтрольних сирійським курдам районах на сході країни, де базується більшість з 1 000 американських військових у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-