У Росії оголосили в розшук чоловіка, який передав Gulagu.net відеоархів з тортурами у колоніях

У Росії оголосили в розшук чоловіка, який передав Gulagu.net відеоархів з тортурами у колоніях

Укрінформ
МВС Росії оголосило у розшук Сергія Савельєва, який передав російському правозахисному порталу в еміграції Gulagu.net великий відеоархів з тортурами в колоніях. 

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Telegram-канал правозахисного проєкту.

«Джерело повідомило нам про те, що ФСБ і МВС оголосили Сергія Савельєва у розшук і готують документи для його арешту та екстрадиції в Росію. Наш офіційний запит у МВС та їх відповідь це підтвердили», - повідомляє Gulagu.net, публікуючи офіційну відповідь МВС на запит про розшук.

Правозахисники вважають, що спробою «заткнути рота людині, яка допомогла світу дізнатися про злочини проти людства і проти людяності» російські силовики «самі себе викривають». У Gulagu.net назвали це рішення «політичним 100%» і вважають, що санкцію на це давав президент РФ Володимир Путін.

Наступним кроком, повідомляє Gulagu.net, російських правоохоронних органів буде подання запиту в Інтерпол. Правозахисники мають намір також звернутися до Інтерполу і запропонувати «ввести мораторій на участь РФ у цій організації до проведення реформи ФСВП та всієї слідчо-судової системи і припинення використання конвеєрів тортур проти слідчо-заарештованих і засуджених». «Сергія ми їм не віддамо!» - підкреслили в Gulagu.net.

Як повідомляв раніше Укрінформ, інформатор Gulagu.net Сергій попросив притулку у Франції. Колишньому ув'язненому, який передав правозахисникам відео із записами тортур у в'язницях Росії, вдалося втекти з РФ: зараз він перебуває в Парижі та домагатиметься політичного притулку у Франції.

Читайте також: Російські правозахисники показали тортури у в'язницях РФ

Як відомо, на початку жовтня Осєчкін повідомив про отримання кількох десятків гігабайт відео, фотографій та інших документів про знущання з ув'язнених в Росії. Цю інформацію їм надав програміст, на ім'я Сергій, який відбував термін в одній з колоній і займався там обслуговуванням відеореєстраторів і камер спостережень.

Публікація Gulagu.net викликала величезний резонанс у РФ. Комуністи в Держдумі виступили за проведення парламентського розслідування тортур в російських колоніях. Держдума РФ не підтримала цієї ініціативи через позицію депутатів провідної з правлячих партій "Єдина Росія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-