Байден назвав білий расизм найбільшою терористичною загрозою для Штатів

Байден назвав білий расизм найбільшою терористичною загрозою для Штатів

Укрінформ
Президент США заявив, що поділяє оцінки американської розвідки, відповідно до яких прихильники переваги білої раси становлять найбільшу терористичну загрозу для країни.

Про це Джо Байден заявив під час виступу біля меморіалу Мартіну Лютеру Кінгу у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За висновками розвідувального співтовариства США, внутрішній тероризм прихильників переваги білої раси є найбільш смертоносною терористичною загрозою у нашій країні»,- заявив Байден.

У цьому зв’язку він згадав про події 6 січня, коли натовп штурмував Конгрес США.

«Жорстокий, смертоносний бунт на Капітолійському пагорбі дев'ять місяців тому, на моє переконання, пов’язаний з рухом переваги білої раси», - зазначив глава Білого дому.

Читайте також: Кібербезпека стане головним питанням для США в жовтні – Байден

Байден підкреслив, що його адміністрація вперше в історії вживає масштабних заходів для протистояння цій загрозі. У тому числі, за його словами, робляться кроки для зменшення проявів радикалізму в інтернеті, знищення мереж екстремістів тощо.

Як повідомлялося, Джо Байден доручив силовим структурам посилити протистояння внутрішньому тероризму та екстремізму в США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-