В Афінах пройшов масовий страйк медпрацівників

В Афінах пройшов масовий страйк медпрацівників

Фото
Укрінформ
Сотні працівників державних медичних закладів Греції сьогодні пройшли ходою у центрі Афін в рамках 24-годинного страйку на знак протесту проти браку медичного персоналу та обов’язкових щеплень від коронавірусної хвороби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Близько 500 протестувальників, скандуючи, пройшли ходою у центрі міста повз будівлю парламенту у напрямку міністерства охорони здоров'я.

Профспілки, які представляють лікарів, медсестер та інший медичний персонал, протестують проти планів уряду, які, на їхню думку, спричинять ріст дефіциту персоналу та призведуть до збільшення тривалості робочого дня, й загалом порушують права працівників.

Також медичні працівники прагнуть включення до переліку професій, що отримують додаткову оплату за "тяжку та шкідливу для здоров’я" працю.

Окрім того, профспілки заперечують норму про відсторонення від роботи невакцинованих медичних працівників, заявляючи, що це лише призводить до ще більшої нестачі кадрів у медзакладах.

Читайте також: У Сумах призупинили прийом сімейні лікарі й терапевти - різко побільшало «респіраторних» хворих

Як передавав Укрінформ, у вересні уряд Греції запровадив обов'язкове щотижневе тестування для усіх невакцинованих працівників з метою підвищити загальний рівень вакцинації населення. Працівники підприємств державного та приватного сектору повинні будуть платити за щотижневе тестування з власної кишені, або мати свідоцтво про щеплення, щоб отримати доступ до місця праці, тоді як нещепленим дітям у школах здійснюватимуть тестування за державний кошт. Подібні обмеження поширюватимуться також на спортивні заклади, музеї та археологічні пам’ятки, а також на кінотеатри та ресторани.

Наразі близько 56% греків повністю щеплені від COVID-19, тоді як середній показник у країнах ЄС становить понад 60%.

Греція раніше запровадила обов'язкову COVID-вакцинацію для медичних працівників та дозволила щеплювати дітей віком від 12 років.

Фото: RES-EIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-