Мінфін США планує покарати Газпром за порушення санкцій

Мінфін США планує покарати Газпром за порушення санкцій

Укрінформ
Міністерство фінансів США готове працювати з Конгресом, щоб забезпечити притягнення Газпрому до відповідальності за дії, що порушують санкції Сполучених Штатів. 

Як передає Укрінформ з посиланням на Time News, про це заявив заступник міністра фінансів Воллі Адеємо, відповідаючи на критику з боку сенаторів щодо відкликання Вашингтоном санкцій проти компанії Nord Stream 2 AG, оператора «Північного потоку-2».

«Ми маємо намір працювати з вами, щоб притягнути Газпром до відповідальності за його діяльність, що порушує наші санкції», - сказав пан Адеємо на слуханнях у Конгресі. Проте не уточнив, про які саме порушення йдеться.

Водночас посадовець ухилився від відповіді на запитання сенатора-республіканця Патріка Тумі, чому адміністрація США не запровадила санкційні заходи проти Nord Stream 2 AG.

Читайте також: Газпром знову не забронював додаткових потужностей для транзиту через Україну

Раніше адміністрація президента США ввела санкції проти декількох компаній, які підтримували «Північний потік-2», але не проти оператора трубопроводу. Вашингтон вважав, що обмеження щодо Nord Stream 2 AG погіршать відносини США з європейськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-