Єврокомісія оприлюднила пріоритети діяльності на 2022 рік

Єврокомісія оприлюднила пріоритети діяльності на 2022 рік

Укрінформ
Європейська комісія оприлюднила сьогодні план дій на 2022 рік, що відображує головні пріоритети та напрямки діяльності цієї Євроінституції у наступному році, зокрема, у сфері реалізації Європейського Зеленого курсу та цифрової трансформації.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок на сайті Європейської Комісії.

«Рік, що минає, довів, що ми можемо долати виклики та приносити результати для європейських громадян, коли ми діємо разом. У цьому ж дусі ми маємо продовжувати наступного року, наприклад, в імплементації нашої політики у напрямку кліматичної нейтральності Європи до 2050 року, з визначення нашого цифрового майбутнього, з консолідації нашої унікальної соціальної ринкової економіки, а також у захисті наших цінностей та інтересів, як вдома, так і за кордоном. Сукупна потужність довгострокового бюджету ЄС та програми «Нове покоління ЄС», що разом дорівнюють 2,018 трильйона євро, допоможе нам у розбудові кращої та більш сучасної Європи», - зауважила з цього приводу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як зазначається в повідомленні, програма діяльності Єврокомісії на наступний рік відображує порядок денний з економічного та соціального відновлення Європи після кризи COVID-19, практичні кроки з трансформації континенту до більш справедливого, більш «зеленого» та більш цифрового майбутнього, до підвищення його стійкості до зовнішніх та внутрішніх викликів. Цей план дій охоплює 42 ініціативи у різних сферах політики, що поєднані у шести ключових напрямках.

Перший стосується реалізації європейського Зеленого курсу, запровадження новітніх технологій та зменшення шкідливих викидів СО2, підвищення якості повітря та води, встановлення нових правил з використання мінеральних добрив, просування до так званої «циркулярної» поновлювальної економіки.

Читайте також: Польща і Литва просять посилити євросанкції проти Білорусі за «гібридну атаку» на кордоні

Другий напрямок – цифрова трансформація. Він передбачає введення нових регуляторних правил для підвищення стійкості цифрового ринку, вирішення проблеми залежності від зовнішнього постачання напівпровідників, створення сприятливої екосистеми для розвитку інноваційних цифрових технологій на території ЄС. Цей напрямок включає також поєднання зусиль країн-членів для стійкості у сфері кібернетичного захисту, розвиток захищених супутникових комунікаційних систем, підвищення загального освітнього рівня європейського населення в опануванні цифровими технологіями.

Третій напрямок – цілеспрямовані зусилля з відновлення економічної активності в країнах ЄС після кризи COVID-19, підвищення соціального захисту та соціальних стандартів для європейського населення.

Четвертий напрямок стосується посилення позицій ЄС у світі, що передбачає активний розвиток торгівлі та інвестицій, та зміцнення відносин з ключовими партнерами. До кінця року ЄС має намір підписати нову Спільну декларацію з НАТО, що має стати практичним кроком для зміцнення європейського оборонного союзу.

Ще два ключові напрямки стосуються просування європейського шляху життя та захисту європейської демократії, включаючи здійснення широких соціальних програм, якісне вдосконалення системи освіти, зміцнення системи охорони здоров’я та запобігання майбутнім кризам у цій сфері.

Новий імпульс у розвитку європейської демократії має надати конференція Майбутнього Європи, - інтерактивна платформа, в якій беруть участь представники молодого покоління європейців та широкої громадськості. За ініціативою Єврокомісії, наступний, 2022 рік, буде оголошений в ЄС «Роком молоді», з відповідними пріоритетами у сфері освіти, соціального захисту та працевлаштування для цієї категорії європейців.

Як вже повідомлялося, Єврокомісія кожного року представляє програму діяльності на наступний рік, та інформує широку громадськість Європейського Союзу про ініціативи та зобов’язання. Такий документ складається за підсумками проведення громадських консультацій, у тісній взаємодії Єврокомісії з європейським парламентом, національними урядами країн-членів та з консультативними органами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-