Одне з військових командувань США очолила жінка

Одне з військових командувань США очолила жінка

Укрінформ
Генерал ВПС Жаклін ван Овост очолила Транспортне командування США, ставши другою жінкою, яка будь-коли керувала одним з 11 бойових командувань міноборони Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Міністр оборони США Ллойд Остін під час представлення нового командувача назвав Жаклін ван Овост «легендарним лідером», зазначивши, що вона зіграла ключову роль в евакуації військових та цивільних з Афганістану, оскільки очолювала підрозділ повітряної мобільності ВПС.

Овост, єдина жінка-генерал з чотирма зірками у збройних силах США (найбільшу кількість - п’ять зірок - має генерал армії), закінчила академію ВПС у 1988 році. Раніше вона була заступником директора Об’єднаного штабу Пентагону.

Читайте також: Байден висунув двох жінок-генералів на посади бойових командувачів ЗС США

Президент Байден висунув її на посаду очільника бойового командування у Міжнародний жіночий день 8 березня - разом з генерал-лейтенантом Лорою Річардсон, яка наприкінці цього місяця стане главою Південного командування США.

До Овост першою жінкою, що очолювала бойове командування, була нині відставний генерал армії Лорі Робінсон. Вона керувала Північним командуванням США у 2016 році.

Фото: airforcemag.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-