Колишньому льотчику-випробувачу Boeing висунули звинувачення у справі літаків 737 MAX

Колишньому льотчику-випробувачу Boeing висунули звинувачення у справі літаків 737 MAX

Укрінформ
Мін’юст США висунув звинувачення в шахрайстві колишньому головному льотчику-випробувачу Boeing Марку Форкнеру за приховування достовірної інформації про літаки 737 MAX, зокрема, щодо недоліків системи керування, що призвело до людських жертв.

Про це повідомляє в п’ятницю американське видання The Hill із посиланням на офіційні органи влади, передає Укрінформ.

«Влада стверджує, що Форкнер надав регуляторам неправдиву, неточну та неповну інформацію щодо засобів керування літаками Boeing 737 MAX, а саме Системи покращення маневрених характеристик (MCAS), яку пов'язують з катастрофами 2018 та 2019 років у Індонезії й Ефіопії, в результаті яких загинули 346 осіб»,- йдеться у повідомленні.

Читайте також: Boeing зобов’язали перевірити старі літаки моделі 737

На момент випробувань 737 MAX Форкнер очолював льотну технічну групу та відповідав за надання регуляторам точної інформації про відмінності між цією моделлю й іншими літаками.

Прокурори зазначили, що через приховування інформації Форкнером, в ключовому документі Оціночної групи Федерального управління цивільної авіації не було жодних посилань на недоліки або особливості системи MCAS. Через це вона не згадувалась у документах щодо управління літаком, а також у матеріалах для навчання пілотів.

Читайте також: У Boeing 737 Max знайшли новий дефект

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня 2018 року пасажирський літак Boeing 737 MAX, який належав індонезійській авіакомпанії Lion Air, розбився після вильоту з аеропорту Джакарти. Через кілька місяців, 10 березня 2019 року подібної катастрофи зазнав 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines. Обидва випадки пов’язують, зокрема, з помилкою програмного забезпечення системи MCAS, розробленої для автоматичного опускання носа літака у певних маневрених алгоритмах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-