У США дали «зелене світло» бустерній вакцині від Moderna

У США дали «зелене світло» бустерній вакцині від Moderna

Укрінформ
Незалежна експертна рада американського регулятора FDA дала «зелене світло» для затвердження COVID-вакцини виробництва Moderna в якості третьої, «бустерної», дози для літніх людей та осіб, які мають підвищений ризик зараження коронавірусом.

Про це повідомило в п’ятницю американське видання The New York Times, передає Укрінформ.

«Консультативна група експертів при Управлінні з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) проголосувала (19-0) за надання екстреного дозволу для застосування півдози (вакцини Moderna – ред.) в якості додаткового щеплення через шість місяців після введення другої дози», - йдеться в повідомленні.

У першочерговому порядку для додаткової вакцинації визначені особи старше 65 років, а також інші дорослі, які належать до груп з високим ризиком зараження.

Результат голосування незалежних експертів не є обов’язковим для виконання американським регулятором, однак FDA, як правило, дотримується порад своєї консультативної комісії і приймає офіційне рішення впродовж кількох наступних днів.

Читайте також: В Україні можуть дозволити щеплення бустерною дозою COVID-вакцини

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня FDA офіційно рекомендувало екстрене використання «бустерної» дози вакцини від Pfizer/BioNTech. У п’ятницю також очікується розгляд у FDA можливості використання додаткової дози COVID-вакцини від компанії Johnson&Johnson.

Фото: Jakub Porzycki | NurPhoto | Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-