Новий президент Естонії Алар Каріс вступив на посаду

Новий президент Естонії Алар Каріс вступив на посаду

Відео
Укрінформ
Колишній директор Естонського національного музею, безпартійний Алар Каріс, обраний 31 серпня президентом Естонії, склав присягу в парламенті та вступив на посаду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR.

«Як президент я в першу чергу хочу бути урівноваженим і, в разі потреби, посередником. Як людина зі сфери науки, я все ще налаштовую свої думки і почуття на мелодію, засновану на знаннях. Це не лише мій вибір, а й мій обов'язок», - сказав Каріс, виступаючи в Рійгікогу (парламенті) на церемонії інавгурації.

Також уточнюється, що Алар Каріс із дружиною прибув до канцелярії президента о 14:15, де його зустріла попередня президентка Керсті Кальюлайд із чоловіком. Пізніше, о 15:00, розпочалося засідання парламенту, на якому Кальюлайд виступила з промовою. Після цього Каріс проголосив присягу і виступив зі своєю першою промовою на посаді президента.

Читайте також: Таран просить Естонію підтримати приєднання України до центру кібероборони НАТО

63-річний Алар Каріс був обраний президентом країни в естонському парламенті в другому турі 31 серпня.

Каріс, висунутий на посаду Партією реформ і Центристською партією, за освітою біолог. Раніше він був державним контролером, ректором Університету природних наук і Тартуського університету, а з жовтня 2017 року очолював Національний музей Естонії.

Фото Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-