Франція почне кампанію за скасування смертної кари в усьому світі

Франція почне кампанію за скасування смертної кари в усьому світі

Укрінформ
Франція розпочне кампанію за скасування смертної кари в усьому світі в рамках свого майбутнього головування в Європейському Союзі. 

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив президент країни Еммануель Макрон.

Він виступив разом із Робером Бадінтером, міністром юстиції покійного президента Франсуа Міттерана, який керував скасуванням смертної кари через парламент Франції в 1981 році.

Як заявив президент, у Парижі відбудеться конференція, присвячена 40-річчю скасування даного покарання у Франції. На заході зберуться групи громадянського суспільства з країн, де застосовується смертна кара.

Франція, головуючи в першій половині 2022 року в Раді ЄС, працюватиме разом з іншими державами-членами відповідно до резолюції ООН, яка вимагає від країн щорічно повідомляти про кількість винесених смертних вироків і страти, сказав він.

Читайте також: Таліби збираються повернути в Афганістан смертну кару

Франція стала тридцять п'ятою країною світу, яка заборонила смертну кару. Подальші скасування і мораторій з того часу означають, що більшість країн більше не застосовують покарання, хоча кілька великих держав, включаючи Китай, Іран і США дотримуються його.

Згідно з опитуваннями, у Франції громадськість залишається різко розділеною з цього питання.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-