Проти президента Чилі відкрили справу через дані Pandora Papers

Проти президента Чилі відкрили справу через дані Pandora Papers

Укрінформ
Чилійська прокуратура у п'ятницю розпочала розслідування щодо президента країни Себастьяна Піньєри щодо продажу гірничодобувної компанії через фірму, яка належить його дітям, після оприлюднення даних Pandora Papers.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Так, генеральний прокурор Хорхе Ебботт відкрив справу з приводу продажу гірничовидобувної фірми Minera Dominga, чиїм основним акціонером була сім'я Піньєри.

У документах стверджується, що в 2010 році глава Чилі продав свою частку, всі фінансові операції нібито проводилися через офшор на Британських Віргінських Островах.

Звинувачують президента в проведенні несумісних з його посадою переговорів за фактами, виявленими в ході розслідування журналістів.

Читайте також: Офшори мають позитивну і негативну сторони - Арахамія

Як відомо, Pandora Papers, досьє, яке опублікував Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ), розповідає про нібито причетність світових лідерів до офшорних схем.

Всього в досьє згадані 30 колишніх і діючих лідерів країн, більше 300 високопоставлених чиновників і понад 100 найбагатших людей світу, серед яких - екс-прем'єр Британії Тоні Блер, прем'єр Чехії Андрій Бабіш, співачка Шакіра, супермодель Клаудія Шиффер, президент Чорногорії Міло Джуканович і президент України Володимир Зеленський.

Фото: Alberto News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-