Регулятор має чотири місяці, щоб сформулювати рішення про сертифікацію Nord Stream 2

Регулятор має чотири місяці, щоб сформулювати рішення про сертифікацію Nord Stream 2

Укрінформ
Сертифікація газопроводу «Північний потік – 2» є обов’язковою до того, як розпочнеться його експлуатація, цей процес відбувається відповідно до порядку і термінів, встановлених законодавством, та не залежить від впливів, пов’язаних із поточним сплеском цін на газ.

Про це у четвер в Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії з питань енергетики Тім Макфі (Tim McPhie), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так речник відповів на запитання журналістів, чи можуть поточні надвисокі ціни на газ у Європі спричинити прискорення процесу сертифікації «Північного потоку – 2».

«Процес сертифікації «Північного потоку – 2» відбувається відповідно до регуляторних правил. Вони (компанія – ред.), до того, як зможуть розпочати операції, мають подати запит до німецького регулятора. Регулятор має чотири місяці, щоб сформулювати рішення про сертифікацію, та передати його проєкт до Європейської Комісії. Єврокомісія тоді матиме два місяці, щоб реагувати, та винести свою думку, яка має бути врахована німецьким регулятором. Цей процес передбачений у законодавстві, і забирає час», – зауважив Тім Макфі.

«В мене немає жодних коментарів щодо прискорення або уповільнення процесу сертифікації (у зв’язку із зростанням цін на газ – ред.). Це регуляторні правила, які йдуть своїм шляхом», - додав він.

Читайте також: Берлін запевняє, що заповнення газом Nord Stream 2 є частиною технічної експертизи

Як вже повідомляв Укрінформ, вчора під час слухань в Європарламенті Єврокомісар з енергетики Кадрі Симсон назвала поточний сплеск цін на газ «несподіваною кризою критичного масштабу», яка може вплинути на процеси економічного відновлення Європи. Водночас Єврокомісар анонсувала представлення наприкінці року стратегії реформи газового ринку ЄС, яка передбачає підвищення безпеки постачання та будівництво нових сховищ газу.

Наступного тижня Єврокомісія представить Комунікацію (робочий документ ЄК – ред.), яка передбачатиме пропозиції щодо негайних та середньострокових заходів на рівні країн-членів для вирішення поточної газової кризи, та для полегшення цінового навантаження на європейських споживачів. Ця Комунікація буде базовим документом для розгляду ситуації на енергетичному ринку ЄС у форматі Європейської Ради, що має відбутися у Брюсселі 21-22 жовтня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-